اپلیکیشن های کاربردی در ترکیه - چه اپلیکیشن هایی در ترکیه لازم است؟

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی1

پیشرفت تکنولوژی اجتناب ناپذیر است و همین امر سبب شده است که برای سهولت زندگی در هر نقطه از جهان، نیازمند گوشی‌های هوشمند و برنامه‌های کاربردی آن باشیم. ترکیه نیز از این قاعده مستثنا نیست. مثلا اگر در اقامت خود در ترکیه، دوست دارید با هزینه کمتری به حمل و نقل عمومی دسترسی داشته باشید، باید استانبول کارت تهیه کنید و می‌دانید که برای شارژ آن نیازمند اپلیکیشن مخصوصی هستید. یا مثال دیگر، دریافت حس کد و خدمات مربوط به سلامت اجتماعی در دوران کرونا است که خود اپلیکیشن به خصوصی دارد. بنابراین در این مقاله سعی کردیم اپلیکیش های ترکیه را به صورت دسته‌بندی شده معرفی کنیم تا اقامتی آسوده‌تر در ترکیه داشته باشید.

لازم به ذکر است که تمامی اپلیکیشن‌‎هایی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم هم در نسخه اندروید و هم در نسخه iOS موجود بوده و برای دریافت آن کافیست سری به گوگل پلی یا اپ استور بزنید.

اپلیکیشن مسیریابی در ترکیه

اولین و مهم‌ترین نیاز هر فرد پس از ورود به یک محیط جدید، شناخت اطراف خود است. اما خب این مساله طبیعتا نیازمند زمان خواهد بود. به لطف اینترنت و تکنولوژی، امروزه به راحتی می‌توانید نقشه کاملی از محل استقرار خود داشته باشید و به راحتی روی آن مسیریابی کنید.

مسیریابی با Google map در ترکیه

از آنجا که گوگل مپ یک اپلیکیشن جهانی است و اکثر مردم در سراسر دنیا از آن بهره می‌برند، در ترکیه نیز این اپلیکیشن رواج خوبی بین مردم دارد. خوشبختانه  Google mapبه زبان‌های مختلف ارائه شده پس می‌توانید حتی بدون دانش زبان ترکی، به راحتی از آن استفاده کرده و مقاصد خود را روی نقشه پیدا کنید. این اپلیکیشن علاوه بر مسیریابی برای سفر با ماشین، وسایل نقلیه عمومی را هم پشتیبانی می‌کند. این قابلیت به این صورت است که شما مقصد موردنظر خود را روی نقشه مشخص می‌کنید و با انتخاب گزینه نقلیه عمومی، تمامی مسیرهای ممکن و مدت زمان رسیدن به مقصد به شما نشان داده می‌شود. در نتیجه می‌توانید با انتخاب نزدیکترین مسیر، لیستی از ایستگاه‌هایی که باید از آن‌ها عبور کنید را مشاهده کرده و با دنبال کردن این مسیریاب و تغییر خطوط در صورت نیاز، به آسانی به مقصد خود برسید.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی12

مسیریابی با Moovit در ترکیه

اگر طرفدار حمل و نقل عمومی هستید تا هزینه‌های رفت و آمد خود را کاهش دهید، لازم است به درستی با خطوط اتوبوس و مترو در ترکیه آشنایی داشته باشید. چرا که اگر مسیر خود را گم کنید، ممکن است هزینه حمل و نقل تا دو برابر بیشتر شود! یک اپلیکیشن کاربردی در ترکیه Moovit است که با دقت بالایی شما را در انتخاب خطوط و ایستگاه‌های درست وسایل حمل و نقل عمومی راهنمایی می‌کند. خوشبختانه این اپلیکیشن به زبان‌های مختلفی ارائه می‌شود اما زبان فارسی در این اپلیکیشن وجود ندارد. بنابراین حتی اگر به ترکی استانبولی تسلط ندارید، می‎‌توانید از اپلیکیشن موویت به زبان انگلیسی کمک بگیرید.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی14

مسیریابی با Waze در ترکیه

اپلیکیشن مسیریابی Waze یکی دیگر از نقشه خوان‌های ماهواره‌ای است که در سراسر دنیا کاربرد دارد. با اینکه در ترکیه میزان استفاده مردم از اپلیکیشن Waze زیاد نیست، اگر کار با آن برایتان ساده‌تر از سایر اپلیکیشن‌های مشابه است، باز هم می‌توانید مسیر خود را به راحتی روی آن پیدا کنید. توجه داشته باشید که در برخی موارد دقت مسیریابی اپلیکیشن ویز از گوگل مپ بیشتر است و شما هشدارهای راهنمایی و رانندگی را نیز دریافت خواهید کرد.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی15

اپلیکیشن‌های تاکسی اینترنتی در ترکیه

ظهور تاکسی‌های آنلاین از آمریکا و با ابرقدرتی به نام Uber، که از قضا مدیرعامل آن هم ایرانی است، به عموم مردم شناسانده شد. با اینکه قبل از آن هم تاکسی‌های اینترنتی در قاره آمریکا و اروپا رایج بودند، Uber توانست علاوه بر جذب مخاطب بیشتر، ایده‌ای الهام‌بخش به سایر کشورها بدهد تا هر کشوری سامانه تاکسی اینترنتی خود را داشته باشد. البته این نکته را فراموش نکنید که دسترسی به تاکسی در ترکیه، آنقدرها هم که به نظر می‌آید آسان نیست. بنابراین وجود اپلیکیشن‌ تاکسی ‌یاب در ترکیه بسیار به کارتان می‌آید.

لازم به ذکر است که تاکسی آنلاین در ترکیه عموما در کلان‌شهرها ارائه شده و پیدا کردن آن در شهرهای کوچک، بسیار نادر است.

تاکسی آنلاین با Uber در ترکیه

با اینکه اوبر در ایران جایگاهی ندارد، در سایر کشورها یکه‌تاز در زمینه تاکسی اینترنتی است. به همین دلیل در ترکیه نیز می‌‎توانید به راحتی با نصب اپلیکیشن Uber راننده‌های اطراف خود را پیدا کرده و درخواستتان را با تعیین مقصد، ثبت کنید. خوشبختانه این اپلیکیشن به زبان‌های مختلف ارائه شده و می‌توانید به سادگی از آن استفاده کنید.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی16

تاکسی آنلاین با itaksi در ترکیه

یک اپلیکیشن کاربردی که توسط شهرداری استانبول ارائه شد، اپلیکیشن آی تاکسی است که به کمک آن می‌توانید در ترکیه تاکسی اینترنتی بگیرید. این اپلیکیشن هنوز زبان فارسی را برای کاربران خود ارائه نکرده است، اما با توجه به اینکه زبان عربی برای آن لحاظ شده، می‌توان امیدوار بود تا به زودی زبان فارسی روی اپلیکیشن itaksi راه‌اندازی شود.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی17

تاکسی آنلاین با Bitaksi در ترکیه

اپلیکیشن سومی که می‌توانید برای پیدا کردن تاکسی در ترکیه می‌توانید از آن استفاده کنید، اپلیکیشن بی تاکسی ترکیه است. به کمک این اپلیکیشن، محاسبه قیمت پیش از تایید سفارش، پیدا کردن بهترین مسیر و نهایتا پرداخت آنلاین وجه تاکسی امکان‌پذیر است. اپلیکیشن Bitaksi ترکیه فقط به زبان‌های انگلیسی و ترکی استانبولی قابل دسترس است.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی18

اپلیکیشن اجاره ماشین در ترکیه

اگر از حمل و نقل عمومی خوشتان نمی‌آید و قیمت‌های تاکسی هم برایتان خوشایند نیست، راه بعدی برای جابه‌جایی استفاده از ماشین شخصی است. مسلما خرید ماشین در ترکیه برای اقامت‌های کوتاه مدت و حتی در مواردی بلند مدت، انتخابی منطقی نیست. پس جایگزین آن اجاره ماشین خواهد بود. البته که دریافت گواهینامه بین‌المللی یا گواهینامه ترکی برای اجاره ماشین ضروری است (برای اطلاعات بیشتر از شرایط و قوانین اجاره ماشین در ترکیه، به بلاگ مربوط مراجعه کنید).

برای اجاره ماشین در ترکیه یا باید از اپلیکیشن‌ اجاره ماشین استفاده کنید، یا به یکی از دفاتر فروش و اجاره خودرو در ترکیه مراجعه کنید. اگر طرفدار اپلیکیشن‌ها هستید، می‌توانید از بین موارد زیر یکی را انتخاب کنید.

اجاره ماشین با Moov در ترکیه

وبسایت و اپلیکیشن Moov که در شهرهای استانبول، آنکارا و ازمیر خدمات گسترده ارائه می‌دهد (البته به گفته خود این سایت، به زودی خدماتش در شهرهای دیگر راه‌اندازی می‌شود) با شعار "هر جا هستید ماشین اجاره کنید و هر جا دوست دارید تحویل بدهید" این روزها طرفداران زیادی در زمینه اجاره ماشین در ترکیه دارد. جالب است بدانید که اجاره ساعتی ماشین نیز توسط این سرویس امکان‌پذیر است.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی19

اجاره ماشین با tiktak در ترکیه

اشتباه نکنید، این اپلیکشین با شبکه اجتماعی معروف Tiktok متفاوت است. اگر در استانبول به دنبال خودروی اجاره‌ای بودید، سری به اپلیکیشن و سایت tiktak بزنید. این مجموعه فعلا فقط در استانبول خدمات خود را ارائه می‌کند. با استفاده از این اپلیکیشن می‌توانید در هر مکانی که هستید درخواست یک ماشین بدهید، به مقصد خود رانندگی کنید و در هر مکانی که خواستید ماشین را در گوشه‌ای پارک کرده و پایان سفر خود را اعلام کنید و مبلغ را با توجه به کیلومتری که پیموده‌اید، پرداخت کنید.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی20

اپلیکیشن سفارش غذا در ترکیه

از حمل و نقل که بگذریم، تهیه غذا دومین نیاز عمومی پس از ورود به مکان‌های جدید است. علت اینکه رتبه دوم از نظر اهمیت را به آن داده‌ایم، این است که همه طرفدار غذای بیرون‌بر و خرید خوراک‌های رستورانی نیستند، اما طرفدار گشت و گذار چرا!

سفارش آنلاین غذا با YemekSepeti در ترکیه

امتحان کردن غذاهای مختلف ترکی در هر شهری که باشید، با yemeksepeti امکان پذیر است. کافیست شهر مورد نظر و رستورانی که دوست دارید را انتخاب کنید و سپس بعد از چند دقیقه غذای گرم و تازه را در محلی که دوست دارید تحویل بگیرید. نکته بهتر اینکه امکان سفارش فست فودهای مختلف مثل مک دونالد، KFC، کینگ برگر، دومینوز و... نیز در کنار غذاهای رنگارنگ ترکی بر روی این اپلیکیشن وجود دارد.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی3

سفارش آنلاین غذا و مواد غذایی با Getir در ترکیه

با شعار "درب منزل شما در هر زمانی"، این اپلیکیشن سفارش آنلاین غذا و مواد غذایی در ترکیه، بدون دریافت هزینه حمل، سفارشات شما را به سرعت به دستتان می‌رساند. جالب است بدانید که علاوه بر مواد غذایی و خوراکی، کالاهای دیگری مثل لوازم شوینده و بهداشتی، غذای حیوانات، وسایل الکتریکی و کابل و... نیز قابل خریداری از این فروشگاه آنلاین است.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی4

اپلیکشین سوپرمارکت آنلاین در ترکیه

تهیه اقلام سوپری شاید همیشه از سوپرمارکت یا هایپرمارکت‌های سطح شهر به مذاقمان خوش نیاید. خصوصا اگر در شهری پرترافیک و شلوغ زندگی می‌کنید یا فرصت خرید بسیار کمی دارید. همین امر سبب می‌شود بیشتر و بیشتر به سوپرمارکت‌های آنلاین روی بیاورید.

سوپر مارکت آنلاین Sok در ترکیه

شوک سوپر مارکتی است که هر فرد ترکی آن را می‌شناسد و حداقل یک بار از آن خرید کرده است. این فروشگاه که از پیشتازان خدمات آنلاین در ترکیه است، علاوه بر محصولات سوپری و روزانه، لوازم آرایشی، لوازم الکترونیک، پوشاک و... را نیز ارائه می‎‌کند.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی5

سوپر مارکت آنلاین Migros در ترکیه

میگروس یکی از معروف‌ترین سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای در سطح شهرهای ترکیه است که علاوه بر خدمات حضوری، اپلیکیشن و وبسایت حوزه فروش اقلام سوپری و روزانه را نیز ارائه می‌دهد. نکته قابل توجه این است که می‌توانید از طریق اپلیکیشن و وبسایت از آخرین تخفیفات روی محصولات با خبر شده و خرید به‌صرفه‌تری داشته باشید.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی6

سوپر مارکت آنلاین Bim در ترکیه

این سوپر مارکت که مانند میگروس شعب مختلفی در سراسر ترکیه دارد نیز در راستای افزایش رضایت مشتری، اپلیکیشن سفارش آنلاین خود را راه‌اندازی کرد تا علاوه بر جذب مشتریان بیشتر، خدمات گسترده‎تری ارائه دهد.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی7

سایر اپلیکیشن های سوپر مارکت‌ آنلاین در ترکیه

اگر هیچکدام از سوپرمارکت‌های فوق کارتان را راه نینداخت، می‌توانید به یکی از اپلیکیشن‌های زیر مراجعه کنید و محصول مورد نظر خود را پیدا کنید. البته باید گفت که در تمامی اپلیکیشن‌های ذکر شده تقریبا از شیر مرغ تا جون آدمیزاد پیدا می‌شود.

  1. سوپر مارکت آنلاین A101 در ترکیه
  2. سوپر مارکت آنلاین Carrefoursa در ترکیه
  3. سوپر مارکت آنلاین Hepsiexpress در ترکیه (این سرویس بخشی از اپلیکیشن Hepsiburada است که از سوپر مارکت انتخابی شما محصول را تهیه و به دستتان می‌رساند.)

اپلیکیشن خرید کالا در ترکیه

اگر برای خرید کالاهای مختلف هم علاقه‌ای به خروج از خانه ندارید یا فرصت کافی برای سپری کردن در ترافیک و رسیدن به مقصد ندارید، می‌توانید به راحتی محصول مورد نظر خود را در یکی از اپلیکیشن‌های زیر پیدا کرده و سفارش دهید.

خرید آنلاین کالا با Trendyol در ترکیه

ترندیول یکی از معروف‌ترین وبسایت‌ها در زمینه خرید پوشاک در بین مردم ترکیه و همینطور ایرانیان است. خرید پوشاک از برندهای مختلف، لوازم الکترونیک، اقلام سوپری، ساعت و اکسسوری، لوازم خانه و آشپزخانه و... همه و همه در این وبسایت و اپلیکیشن پیدا می‌شوند. آن هم نه با قیمت‎های عادی بلکه با تخفیفات متنوع در دوره‌های مختلف.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی8

خرید آنلاین کالا با HepsiBurada در ترکیه

یک وبسایت کاربردی به همراه اپلیکیشن موبایلی که می‌توانید از آن بهره ببرید، اپلیکیشن HepsiBurada است. این اپلیکیشن همانطور که اشاره شد، علاوه بر ارائه خدمات خرید اقلام سوپری از سوپرمارکت‎‌های نزدیک و ارسال آن به درب منزلتان، کالاهای متنوعی برای فروش نیز ارائه‎ می‌کند. از فروش لپتاپ و ساعت‎ هوشمند گرفته تا لباس و لوازم شوینده و بهداشتی.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی9

خرید آنلاین کالا با Ciceksepeti در ترکیه

اگر برای خرید هدیه، گل یا هر چیز دیگری که دیگران و خودتان را خوشحال می‌کند دچار مشکل شدید، داشتن اپلیکیشن CicekSepeti برایتان مفید خواهد بود. این وبسایت و اپلیکیشن که مربوط به یکی از معروف‌ترین گلفروشی‌های زنجیره‌ای در ترکیه است، هر چیزی که فکرش را بکنید برای خرید به شما ارائه می‌دهد. پس با اسمش که Cicek به معنای گل است، گمراه نشوید.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی10

خرید آنلاین و یادگیری اصطلاحات خرید به ترکی با اپلیکیشن GrandBazaar

گرند بازار یا بازار بزرگ، یک بازار معروف در استانبول است که نام این اپلیکیشن، به دلیل کاربرد آن از همین بازار الهام گرفته شده است. طراحی این اپلیکیشن بیشتر بر مبنای مکالمات خرید در فروشگاه بوده که می‌تواند کمک بسیار مفیدی به شما داشته باشد. البته امکان خرید مستقیم از بازار بزرگ استانبول را نیز در این اپلیکیشن خواهید داشت. 

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی11

اپلیکیشن زبان ترکی

یکی دیگر از الزامات معاشرت و آسودگی زندگی و اقامت در ترکیه، یاد داشتن زبان ترکی است. چرا که اکثر مردم ترکیه به زبان دوم مسلط نیستند و اگر فقط انگلیسی و فارسی بلدید، ممکن است در مواردی دچار مشکل شوید. البته در مدت زمان کوتاهی می‌توانید زبان ترکی را یاد بگیرید چون این زبان شباهت زیادی به زبان فارسی دارد. اما بهتر است در صورتیکه به جز چند کلمه چیزی نمی‌دانید، همراه خود یک اپلیکیشن ترجمه داشته باشید. با این حال، شروع به یادگیری زبان ترکی استانبولی از طریق اپلیکیشن‌های مثل دولینگو نیز پیش از سفر و اقامت در ترکیه نیز پیشنهاد می‌شود.

یادگیری زبان ترکی با اپلیکیشن Duolingo

دولینگو یک اپلیکیشن محبوب با قابلیت یادگیری چند زبان به طور همزمان است که می‌توانید به سادگی و مرحله به مرحله کلمات و اصطلاحات ترکی یاد بگیرید و رفته رفته جملات بلند و سخت بسازید. تنها نکته این است که باید به زبان انگلیسی تسلط نسبی داشته باشید تا بتوانید بهره کافی از این اپلیکیشن را ببرید. 

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی13

ترجمه به ترکی با اپلیکیشن sesli sozluk

یکی دیگر از اپلیکیشن‌های حوزه ترجمه اپلیکیشن sesli sozluk است که به شما عبارات و اصطلاحات انگلیسی به ترکی و بلعکس را یاد می‌دهد. همچنین تلفظ صحیح عبارات و ترجمه به صورت آنلاین نیز در این اپلیکیشن ارائه شده است.

اپلیکیشن های ترکیه  چه اپلیکیشن هایی2

سایر اپلیکیشن های ضروری در ترکیه

اپلیکیشن حس (Hes)

این اپلیکیشن که برای دریافت حس کد و خدمات مربوط به کرونا است. لازم به ذکر است که بدون داشتن حس کد ممکن از ورود شما به ترکیه منع شود. برای اطلاع بیشتر از حس کد به مقاله مربوط مراجعه کنید.

همراه بانک‌ها

در هر بانکی که حساب باز کنید، همراه بانک مخصوص خودش را دارد. اگر به خدمات الکترونیک بانکی نیاز داشته باشید لازم است که اپلیکیشن مربوط به بانک مورد نظر خود را نیز روی تلفن هوشمندتان نصب نمایید. برای اطلاع بیشتر از نحوه افتتاح حساب بانکی در ترکیه برای ایرانیان، به مقاله مربوط مراجعه کنید. 

 

در نهایت باید گفت، بدون این اپلیکیشن‌ها هم می‎‌توان به ترکیه سفر کرد و از سفر لذت برد؛ یا مهاجرت کرد و زندگی خوبی داشت. اما آسودگی سفر با ترکیب تکنولوژی، کمی سفرتان را دلچسب‌‎تر خواهد کرد. البته در مواردی هزینه‌های زندگی در ترکیه را نیز کاهش می‌دهد. امیدواریم مطالعه این مقاله از Turkey Expert برایتان مفید بوده باشد.

 

 

 

 

Published on 1400-07-23
Updated on 1400-07-24