همه چیز درباره واکسیناسیون در ترکیه

covid 19 vaccine injection glass bottle with syringe

از زمانی که واکسن ویروس کرونا توسط کشورهای مختلف ساخته و عرضه شد، انتقادات مختلفی بر روی اثر بخشی و تایید هر یک از واکسن‎‌ها توسط کشورهای مختلف بیان شد. به طوری که، برخی از کشورها قوانینی درباره تایید یا عدم تایید یک برند خاص از واکسن را اعلام کردند. از سوی دیگر، به دلیل اینکه واکسیناسیون در ایران تا همین چند هفته پیش، روند بسیار کندی را پیش گرفته بود، بسیاری از مردم به این فکر افتادند تا به کشورهای همسایه برای دریافت واکسن مراجعه کنند. به قول معروف هم فال است و هم تماشا! با این کار هم واکسینه می‌شوند هم چند روزی در سفر به تفریح می‌پردازند.

مساله اینجاست که کشورهای همسایه ایران، خصوصا ترکیه که یکی از انتخاب‌های اصلی مردم است، قوانین ویژه‎ای در این خصوص نیز ارائه کرده است.

نکته قابل توجه دیگر در ارتباط با واکسیناسیون در ترکیه ورود توریست‌هایی است که در کشور خود واکسینه شده‌اند. سوال اینجاست که آیا واکسنی که در ایران دریافت کرده‌اید، مورد تایید دولت و وزارت بهداشت ترکیه است یا خیر؟

ترکیه برای شهروندان خود چه واکسن‌هایی را تزریق کرد؟

از ابتدای آغاز واکسیناسیون در ترکیه واکسن‌های مختلفی مورد تایید بوده است. آمار سایت وزارت بهداشت ترکیه نشان می‌دهد که حدود 42 میلیون از شهروندان ترکیه هر 2 دوز واکسن و حدود 53 هزار نفر یک دوز از واکسن را دریافت کرده‌اند. این یعنی بیش از نیمی از جمعیت ترکیه، تا کنون واکسینه شده‌اند.

در حال حاضر واکسن‌های مورد تایید بهداشت جهانی که در ترکیه قابل دریافت برای شهروندان است شامل:

  1. سینوواک (Sinovac)
  2. واکسن‌های mRNA ( مثل فایزر، مدرنا، آسترازانکا و...)

اما با توجه به اینکه در ماه‌های گذشته واکسن‌های دیگر نیز رایج بوده‌اند، ممکن است افرادی که زودتر واکسینه شدند، برند متفاوتی را دریافت کرده باشند.

لازم به ذکر است که خدمات واکسیناسیون در ترکیه برای شهروندان چه در مراکز بهداشتی انجام شود، چه در محل درخواستی دریافت‌کننده واکسن (که معمولا به دلایل پزشکی است) مطابق کشورهای دیگر کاملا رایگان است.

hayat eve sigar app

برای ورود به ترکیه، چه واکسن‌های مورد تایید است؟

در ایران، واکسن‌های متعددی در بازه‌های زمانی مختلف وارد شد و مردم برندهای متفاوتی را دریافت کرده‌اند. این واکسن‌ها عبارتند از:

  1. کووبرکت ایرانی
  2. اسپوتنیک روسی
  3. آسترازنکا انگلیسی
  4. سینوفارم چینی

اما طبیعتا واکسنی که مورد تایید بهداشت جهانی نباشد، در کشورهای دیگر به سختی معتبر شناخته می‌شود. متاسفانه باید گفت اگر با واکسن کووبرکت ایرانی واکسینه شده‌اید، کارت واکسن شما اعتباری برای ورود به ترکیه نداشته و برای ورود به این کشور ملزم به ارائه تست PCR منفی با اعتبار کمتر از 72 ساعت هستید.

در حال حاضر، ترکیه واکسن‌های:

  1. اسپوتنیک
  2. سینوواک
  3. فایزر
  4. بیون‌تک

را مورد تایید برای توریست‌ها می‌داند. البته گفته می‌شود تمامی واکسن‌های مورد تایید اتحادیه اروپا مثل آسترازنکا، مدرنا و... نیز مورد تایید وزارت بهداشت ترکیه است.

آیا ترکیه توریست‌ها را واکسینه می‌کند؟

اگر توریست معمولی هستید و کارت کیلمیک (کارت اقامت موقت یا دائم) ندارید، دولت ترکیه شما را واکسینه نمی‌کند! در واقع واکسن‌های موجود در ترکیه، صرفا برای شهروندان و کسانی که به صورت رسمی اقامت این کشور را دارند بوده و توریست‌ها نمی‌توانند به صورت رایگان واکسینه شوند.

البته امروزه تبلیغات مختلفی را درباره تور واکسن ترکیه، مشاهده می‌کنیم. در این خصوص باید گفت، در صورتی که کارت اقامت یا شهروندی ترکیه را ندارید، واکسیناسیون به صورت رایگان برای شما در ترکیه لحاظ نمی‌شود (یکی از روش‌های اخذ شهروندی ترکیه خرید ملک در ترکیه است).  بنابراین تبلیغات از این دست، یا دروغ بوده، یا به دریافت واکسن‌های موجود در بازار آزاد ترکیه اشاره دارد که در این صورت واکسیناسیون، به صورت رایگان نخواهد بود.

سفر به ترکیه در دوران کرونا

در برخی موارد، ارائه کارت واکسن که مشخص می‌کند فرد هر دو دوز واکسن را دریافت کرده‌ است، برای ورود به خاک ترکیه کفایت می‌کند. اما در مواردی، علاوه بر ارائه کارت واکسن، به همراه داشتن برگه تست PCR منفی که حداکثر 72 ساعت از اعتبار آن می‌‎گذرد نیز لازم است.

اگر قصد سفر به ترکیه در دوران کرونا را دارید، پیشنهاد می‌کنیم اطلاعات مفیدی که در مقاله آنچه باید درباره سفر به ترکیه در دوران کرونا بدانید را به دقت مطالعه کرده تا در هنگام سفر دچار مشکل نشوید.

اطلاعاتی که در این مقاله درباره واکسن‌های منتخب ترکیه ارائه شد، از وبسایت رسمی وزارت بهداشت ترکیه برداشته شده و معتبر است. با این وجود، ممکن است در دوران مختلف، قوانین جدیدی برای واکسیناسیون و ورود به کشور ترکیه در بازه کرونا وضع شود که با اطلاعات فوق مغایرت داشته باشد. از این رو توصیه می‌شود قبل از سفر به ترکیه، حتما از مورد تایید بودن مدارک واکسیناسیون و سلامت خود مطمئن شوید.

Published on 2021-09-23
Updated on 2021-09-28