Activiteiten in Kusadasi

ferry Kusadasi Samos

Ferry to Samos

Ferries en ponden vertrekken vanaf 10 havens in Turkije. De drukste, meest geschikte Turkse havens zijn Bodrum, Marmaris, Kusadasi en Cesme; degene in G riekenland zijn Rhodos, Kos, Samos en Chios. Meestal kunt u een dag trip ticket kopen voor maar iets meer dan een enkeltje wat betekent dat u de reis in de morgen kunt maken, de bezienswaardigheden bekijken en in de avond weer terug naar de oorspronkelijke haven. Vanaf Kusadasi vertrekken 2 ferries per dag in het seizoen naar Samos. De reis duurt 1,5 uur en is best comfortabel. Van 1 juni tot 30 oktober kunt u een ferry verwachten op de onderstaande tijden:

Kusadasi – Samos iedere dag om 08.30 uur vertrek en retour om 17.00 uur.

Samos – Kusadasi iedere dag om 08.30 uur vertrek en retour om 17.00 uur.

horse safari in Kusadasi

Horse safari in Kusadasi

Paardrijden is een uniek, onvergetelijk advontuur. Het begint ong. Om 09.00 uur en de route begint langs de bergweg richting Efeze. Vervolgens loopt de route naar het strand van Pamucak, over het cowboy weggetje. Eenmaal hier aangekomen, kunt u paardrijden in de zee. Op het strand mag u galopperen, zwemmen of lekker zonnebaden en relaxen.

Jeep safari in Kusadasi

Jeep safari in Kusadasi

De safari gaat via een landelijke route, bergwegen die een goede kans bieden om een prachtig landschap te bezichtigen, in de wildernis en u ervaart een groot advontuur. Het laat u het traditionele Turkse leven observeren en de omgeving van Kusadasi ontdekken.

U zult door dikke naaldbossen rijden en langs de bergstromingen en door ruig landschap in gezelschap van meerdere jeeps, die alle de leider volgen. U maakt enkele stops waar u de kans krijgt foto's te maken van de mooie natuur.

scuba diving Kusadasi

Scuba diving in Kusadasi

De Golf van Kusadasi voorziet op zichzelf al in een hele vakantie met z'n 4 grote, natuurlijke baaien en talloze grotten en inhammen. De hele omgeving heeft prachtige natuur onder water en Scuba duikers zullen voornamelijk geinteresseerd zijn om deze wateren te bewonderen. Er zijn natuurlijk ook duiklessen in het kader van Internationale PADI certificaat en CMAS cursussen verkrijgbaar.

Turkish Night in Kusadasi

Turkish Night at the Caravanserail, Kusadasi

De orginele Osmaanse Caravanserail die gebouwd is door Okuz Mehmet Pasha in 1618, is nu ingericht om te voldoen aan dagelijkse benodigdheden, onder het genot van de schoonheid van het typische karakter van de Caravanserail. Twee verdiepingen, twee entrees en een ruime binnenplaats voor de Turkse Nachten die plaatsvinden.

Wat het nachtleven betreft, zijn de mystieke sferen van de veelbesproken Turkse nachten niet te missen. Geniet u van wijn, turkse muziek en de prachtige show van buikdanseressen.

Kusadasi aquaparks

Aquaparks in Kusadasi

Aqua Fantasy, Adaland en het Aquapark op Long Beach bieden u een wereld van onbeperkt genieten in veel natuur. Alle 3 de parken hebben veel geweldige voorzieningen en waterridjes voor een dag vol plezier, of u nu plonst in de koele blauwe golven of een spannende sprong van de te gekke waterglijbanen in een zwembad beneden, u kunt heerlijk relaxen en dobberen op een riviertje of rusten in de zon op de groene stranden.
boat tours in Kusadasi

Boat tours in Kusadasi

U zult waarschijnlijk wel op een boot belanden als u hier bent. De dagtochten zijn heerlijk en geschikt voor snorkelen of zwemmen in de mooiste ontoegankelijke baaien. Er zijn ook ferry servicen (in de zomer) naar de Griekse eilanden zoals Rhodos en Kos. Het ultieme boottripje is natuurlijk de Mavi Yol oftewel de blauwe weg. Een week aan boord van een moterboot kan een geweldige ervaring zijn maar het is waarschijnlijk het gezelligst met een groep vrienden of familie en vooruit georganiseerd.

turkish bath Kusadasi

Turkish bath in Kusadasi

Een van de onmisbare ervaringen van een reis naar Turkije is een bezoek aan de Hamam. Traditioneel zijn er heel scala van verhalen gerelateerd aan de Hamam. De pestamal, een kleurrijk kleed die om uw middel gedrappeerd wordt, is nog altijd in gebruik. Takunyalar, oftewel houten klompen, zijn in het algemeen recentelijk vervangen door plasticke slippers. Zeep, shampoo en andere toilet artikelen worden gedragen in handwerk koper of zelfs gouden tarak kutusu, letterlijk kam-doosjes en een koperen tas wordt gebruikt om water over de persoon te gooien.

FACILITEITEN IN EN ROND KUSADASI

Ziekenhuis

De privé ziekenhuizen zijn van goede kwaliteit. De me este artsen spreken een buitenlandse taal doordat zij 4 jaar stage hebben gelopen in een ander land.

Uw verzekering is veelal aangesloten bij deze ziekenhuizen waarbij u goed begeleid wordt en vantevoren ingeïnformeerd wordt over de onderhandeling met uw verzekering. In privé klinieken ondervindt u een snelle en goede behandeling.

De staatsziekenhuizen zijn daarentegen niet allemaal even goed en laten nog al eens te wensen over. Het staatsziekenhuis in Kusadasi is momenteel verbeterd en heeft een iets hogere standaard dan gemiddeld.

Restaurant of Lokanta

De turkse keuken is zeer gevarieerd en erg smakelijk. Een turk besteedt veel aandacht aan het bereiden van voedsel en eet genietend in het bijzijn van familie of vrienden. Werkende mensen in Turkije eten veelal in een lokanta. Een sociale eetgelegenheid met kant en klare buffetten waar u uit kunt kiezen en dus binnen 5 minuten op tafel staat. De prijs is erg laag terwijl de kwaliteit zeer hoog is. U hoeft er zelf niet voor te koken!

Een restaurant is daarentegen toeristischer en duurder. De meeste restaurants dienen een buitenlands menu op.

Markten

De turkse bevolking doet zijn boodschappen voornamelijk op de markt. De fruit- en groentemarkt is een bezienswaardigheid op zich. Het fruit en de groenten liggen netjes gerangschikt op een rij! De turken nemen er echt de tijd voor omdat op de markt flink onderhandeld wordt over de prijs.

Op maandag is er markt in Guzelcamli

Op dinsdag is er markt in Kusadasi (andere locatie dan woens- en vrijdag)

Op woensdag is er een grote textiel markt in Kusadasi

Op vrijdag is er een grote fruit- en groentemarkt in Kusadasi

Op zaterdag is er markt in Selcuk

Op zondag is er markt in Davutlar

Change office

In Kusadasi zijn er in iedere straat in het centrum wel wisselkantoren. De wisselkoersen zijn vrij gunstig en in vergelijking met de koers in Nederland en België zeer gunstig. Tevens kunt u geld wisselen bij banken en in de grotere winkels betaald u net zo makkelijk met euros.

Openbaar vervoer

Als u in Turkije woont, heeft u eigenlijk geen auto nodig. Overal rijden de minibusjes (dolmussen) langs en ze stoppen wanneer u dat wenst. De dolmussen rijden in de zomer om de 5 a 10 minuten en 's winters eens in het kwartier. Het systeem werkt uitzonderlijk goed en u hoeft nooit ver te lopen.

Kranten en tijdschriften

In een aantal winkels zijn alle buitenlandse kranten en talrijke magazines te koop. Vanzelfsprekend is dat in de winter iets minder doordat er minder vraag naar is. In Kusadasi worden er momenteel 2 engels-turkse kranten uitgegeven, zowel voor buitenlanders als de turken zelf.